Tahvil satın alma programı tartışılıyor

ABD Merkez Bankası 600 milyarlık satın almayı değerlendiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MARSİLYA - ABD Merkez Bankası (Fed) St. Louis Başkanı James Bullard, 600 milyar dolarlık tahvil satın alma programının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bullard, Fed'in, hazine tahvilleri satın almasını gözden geçirmesi gerektiği konusuna temmuz ayında ilk dikkat çeken üye oldu.

Bullard, ekonominin iyi gözüktüğünü belirterek, sonraki toplantılarda, özellikle nisan toplantısında ikinci niceliksel genişlemenin yeniden gözden geçirilebileceğini ve programın sona ermesinin ya da azaltılmasının istenip istenmediğine karar verilebileceğini ifade etti

Normale dönmek için küçük adımlar gerekli

James Bullard, normal politikalardan oldukça uzak konumda bulunulduğunu, normale dönmek için küçük adımlar atmanın önemli olduğunu belirtti. Bugün izlenilen gevşek para politikasının uzun süre sürdürülemeyeceğini, bunun çok fazla enflasyon yaratacağını kaydetti.

Teşviklerin geri çekilmesi ve sıkı para politikası seçeneğinin başlaması durumunda, tahvil satılması yoluyla bütçe dengesine başlanması gerektiğini anlatan Bullard, daha sonra ise faiz oranlarının “uzunca süre” neredeyse sıfırda tutulması politikasında değişiklik yapılması gerektiğini ve sonrasında da faizlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir