Tanklar ziyaret öncesi Humus'tan çekiliyor

Suriye'de tankların Arap Birliği gözlemcilerinin ziyareti öncesi Humus'tan çekilmeye başladığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BEYRUT - Suriye'de ordunun Humus kentinden tanklarını çekmeye başladığı bildirildi.
Suriyeli muhalif eylemci Muhammed Salih, ülkenin orta kesimlerindeki Humus kentinde ağır bombardımanının bu sabah durduğunu ve tankların sokaklardan çekilmeye başladığını belirtti.
Humus'taki başka bir muhalif eylemci de zırhlı araçları bu sabah erkenden doğudaki Palmira kentine giden karayolunda gördüğünü kaydetti.
Suriye ordusu, Arap Birliği'nin ülkede akan kanı durdurma planı konusunda anlaşmaya varılmasına rağmen 4 gündür Humus kentini bombalıyor.
Humus'ta 30 bin kişi gösteri düzenledi
Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi'nden yapılan açıklamada, 30 bin kişinin Arap Birliği'nin gözlemci heyetinin bulunduğu Humus'un Halidiye mahallesinde oturma eylemi yaptığını belirtti.
Oturma eyleminin "rejimin halka karşı işlediği suçları kınamak amacıyla düzenlendiği" açıklandı.
Hamra ve Kusur mahallelerinden gelenlerin de oturma eylemine katıldığı, ayrıca Bab-Dreyb ve Cabel Candali mahallelerinde öğle namazından sonra bazı kişilerin gösteri yaptığı bildirildi.
Bu arada merkezin başkanı Rami Abdülrahman, gözlemci heyetinin hükümet yetkilileri eşliğinde Baba Amr mahallesine geldiğini ancak mahalle sakinleriyle görüşmediklerini söyledi.
Abdülrahman, Bab Amr'a yakın Kafar Aya mahallesinde ise güvenlik güçlerinin cenaze törenlerine katılanların üzerine ateş açtığını belirtti.
Bu konularda ilginizi çekebilir