TBMM heyeti 'Ermeni' lobisi için ABD'de

Heyet, ABD Temsilciler Meclisi'nde tasarının görüşülmesi öncesinde resmi temaslarda bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - TBMM'den iki ayrı heyet, perşembe günü Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinde görüşülmesi öngörülen, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarı öncesinde Washington'da çeşitli temaslarda bulunacak.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın başkanlık ettiği heyet ile Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu'nun başkanlığındaki diğer bir heyet, yerel saatle dün akşam Washington'a geldi.

Heyetler, tasarının kabul edilmesini önlemek amacıyla hafta içinde bir dizi görüşme yapacak. Bu çerçevede Kongrede ve bazı düşünce kuruluşlarında temaslarda bulunacak ve çeşitli toplantılara katılacak heyetler, tasarının kabulünün Türk-Amerikan ilişkilerine zarar vereceği mesajını vurgulayacak.

Mercan'ın başkanlık ettiği heyette, MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen, CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan ve AK Parti Sakarya Milletkili Şaban Dişli, Kınıklıoğlu'nun başkanlık ettiği heyette de, AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel ve MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir