'Ticaretteki korumacılık, küresel eşitsizliğe çare değil'

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, ticarette korumacılığın, giderek büyüyen küresel eşitsizliğin çaresi olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya'nın güneyindeki Bari kentinde yapılan G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı sırasında gazetecilerle konuşan Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, serbest ticarete karşı çıkılmasının küresel büyümeyi engelleyeceğini ve eşitsizliği kışkırtacağını söyledi.

Her ülkede eşitsizliğin yayılmakta olduğunun bir gerçek olduğunu vurgulayan Kurado, "Teknolojik inovasyonu ve serbest ticareti engellemek, soruna çözüm olamaz" dedi.

Kurado ayrıca, istikrar içinde toparlanmaya devam eden küresel ekonominin, her ne kadar iç enflasyon düşük olsa da, Japon ekonomisi üzerinde olumlu bir etki yarattığını söyledi.

Dün başlayan ve Cumartesi günü sona erecek olan G7 toplantısında finans liderleri eşitsizliklerin düzeltilmesi konusuna öncelik veriyorlar. Yetkililer, ticaret konusunun gündeme gelmesinin beklenmediğini belirtiyorlar.

Japon ekonomisi, küresel talebin ihracatı ve fabrika üretimini desteklemesiyle canlanma gösteriyor ancak dört yıldır sürekli para basılmasına rağmen, ücretlerdeki düşük artış nedeniyle hane halkı harcamalarının sönük kalmasıyla, enflasyon hâlâ düşük düzeylerde.

Bu konularda ilginizi çekebilir