Troyka'nın Yunanistan incelemeleri sürüyor

Görüşmelerle doğrudan bilgisi olan bir yetkili, bütçe rakamları ve yardımın verilmesi için gerekli diğer reformlarla ilgili incelemenin halen sürdürdüğünü belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunan hükümeti ve Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) temsilcilerden oluşan troyka heyeti arasındaki görüşmelerin tamamlanmadığı bildirildi.

Görüşmelerle doğrudan bilgisi olan bir yetkili Reuters'e yaptığı açıklamada, ''Görüşmeler tamamlanmadı'' dedi. Yetkili, troyka heyetinin bütçe rakamlarını ve yardımın verilmesi için gerekli diğer reformlarla ilgili incelemesini halen sürdürdüğünü belirtti.

Yunanistan Maliye Bakanı Yardımcısı Pantelis Oikonomou Mega televizyonuna yaptığı açıklamada, ''görüşmelerin genel olarak tamamlandığını ve troykanın vergi idaresini iki kez daha ziyaret ettikten sonra çarşamba günü raporunu hazırlamaya başlayacağını'' söylemişti.

Yunanistan'ın, Mayıs 2010'da kabul ettiği 110 milyar euroluk kurtarma paketinin 8 milyar euroluk 6'ıncı diliminin serbest bırakılması, bu ülkenin paket karşılığında kabul ettiği şartları yerine getirmesine bağlı bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir