Vodafone, faaliyet karını yüzde 1,7 artırdı

Vodafone'un yıllık satışları yüzde 8.4 artarak 44,5 milyar pounda çıktı. Çıkışta Türkiye'deki faaliyetlerin de etkisi büyük

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Dünya'nın en büyük GSM operatörü Vodafone, işten çıkarmalar ve diğer operatörlerle yaptığı düşük maliyetli şebeke anlaşmaları sayesinde yıllık faaliyet karını yüzde 1,7 artırdı.

Vodafone bugün yaptığı açıklamada, geçen sene 14,5 milyar pound (20,8 milyar dolar) olan vergi ve amortisman öncesi karını 14,7 milyar pounda (21,2 milyar dolar) yükseltti. Vodafone'un yıllık satışları yüzde 8.4 artarak 44,5 milyar pounda çıktığı açıklandı.

Açıklamada ayrıca kar payı ödemelerindeki büyümenin önümüzdeki 3 yıl içerisinde yüzde 7'nin altına düşmemesinin hedeflendiği ifade edildi.

Vodafone geçtiğimiz kasım ayında tasarruf hedeflerini ikiye katlayarak 2012'ye kadar 2 milyar pounda çıkaracağını açıklamıştı. Vodafone geçen sene de Telefonica ile kablosuz ağ bağlantısı paylaşma konusunda anlaşmaya vararak, hem masraflarını kısmış, hem de 140 milyon abonesi için kapsama alanını genişletmişti.

Cep telefonu operatörü, son dört yıl içinde, Türkiye, Hindistan, Güney Afrika ve Gana gibi gelişmekte olan pazarlarda gerçekleştirdiği  satın almalarla büyümesini hızlandırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir