Yardım paketine ilişkin görüşmeler ertelendi

Yunanistan'a yardım paketi konusunda planlanan görüşmeler kül bulutu yüzünden havaalanının kapalı olması nedeniyle iptal edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA/WASHİNGTON - Yunanistan'a yardım paketi konusunda bugün Atina'da başlaması planlanan görüşmeler ertelendi. Görüşmelerin ertelenmesine volkanik küller yüzünden Avrupa'da birçok havaalanının kapalı olmasının neden olduğu belirtildi.

Maliye Bakanlığı, bugün başlaması planlanan görüşmelerin ertelendiğini, ''koşullar izin verirse'' görüşmelerin Çarşamba günü yapılacağını açıkladı.

Atina'da yapılacak görüşmelerde Yunan hükümeti, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF), ''üç yıl süreli paket'' konusu ve istemesi halinde Avro Bölgesi ülkeleri ile IMF'nin, Yunanistan'a finansal yardım sağlanması konusu ele alınacak.

Bu arada IMF'den bir sözcü muhtemel yardım anlaşması konusunda Yunan hükümetiyle görüşecek IMF yetkililerinin çoğunun Atina'ya vardığını bildirdi.

Sözcü, Yunan yetkililerin, AB Komisyonu görevlilerinin Atina'ya gelmesini bekledikleri için görüşmelerin başlamasının Çarşamba gününe kadar ertelendiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir