Yunanistan borcunu bugün ödeyecek

Yunanistan, Uluslararası Para Fonu'na bugün 450 milyon euroluk ödeme yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Uluslararası Para Fonu'na (IMF) bugün ödeme yapacak. Reuters haber ajansının, Yunan hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, 450 milyon euroluk (485 milyon dolar) ödeme yapılacak.

"Ödeme planlandığı gibi yapılacak"

Reuters'a konuşan adı açıklanmayan Yunan hükümet yetkilisi," Ödeme planlandı ve bugün ilerleyen saatlerde yapılacak"  dedi.

Yunanistan'ın nakdinin 9 Nisan'da tükeneceği ve IMF'ye ödeme yapamayacağı iddia edilmişti. Ancak Yunan tarafı bu iddiaları yalanlamıştı.

IMF'teki temsilcisi istifa etti

Öte yandan Yunanistan Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Yunanistan'ın IMF'teki temsilcisi ve IMF İcra Kurulu Yedek Üyesi Thanos Catsambas görevinden dün istifa etti.Bakanlık açıklamasında Catsambas'ın istifasının 1 Temmuz'dan  geçerli olacağı belirtildi. Catsambas, Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis'in pazar günü Washington'da IMF Başkanı Lagarde ile yaptığı görüşmeye de katılmamıştı.

 6 gün süre verildi

Yunanistan'da yayınlanan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Euro Bölgesi maliye bakanlarından oluşan Euro Çalışma Grubu, Atina'ya sigorta, finansman, istihdam ve özelleştirme konularında kreditörler tarafından kabul edilmiş öneriler sunması için  6 çalışma günü süre verdi. Yunanistan'ın sunacağı revize reform listesi 24 Nisan'da Eurogroup toplantısında ele alınacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir