Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis'e saldırı

Çipras tarafından borç görüşmelerinden alınan Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis eşiyle gitttiği restoranda 40 kişilik anarşistler grubunun saldırısına uğradı.Varufakis'in eşi saldırganlara kalkan oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Atina'daki bir restoranda eşiyle yemek yiyen Yanis Varoufakis, "anarşistler" adlı grubun saldırısına uğradı. Koruması olmayan Varoufakis ve eşi olayda yara almadı. 

Giantes adlı retoranın sahibi Thanasis Karyamis saldırıyı ingilizce yayın yapan Protothema'ya şöyle anlattı:

'Eşi kalkan oldu'

"İlk önce  Varoufakis'in eşi ve arkadaşları geldi. Bakan Yanis Varoufakis ise saat 10 sularında restorona korumasız olarak kendi kullandığı motosikletiyle geldi. Geceyarısı yaklaşık 40 kişilik yüzleri maskeli devlet karşıtı aktivistler restorana girdi. Cam su şişelerini restoranın duvarına fırlatıp kırdılar.2-3 dakika süren şiddet karşısında şoka girdim. Varoufakis'in eşi de büyük şok yaşadı.Ancak Varoufakis'in eşi hemen toparlanıp Varoufakis'i kollarının altına alıp korudu. Anarşist grup Varoufakis'e vurmak istemedi. Eğer isteselerdi korumasız olan bakanı tartaklayabilirlerdi

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ve eşi Danai Stratu, Atina'daki bir restoranda kendilerini iktidar karşıtı "anarşistler" olarak adlandıran bir grubun saldırısına uğradı. 

varoufakis14.jpg

Saldırıyı ucuz atlattılar

Yunan medyasındaki haberlere göre, Varuofakis ve eşinin yara almadığı saldırı Atina'da iktidar karşıtlarının toplandığı semt olarak bilinen Eksarhia'da meydana geldi. Yunanistan Maliye Bakanı ve eşinin bir arkadaşlarıyla polis koruması olmaksızın akşam yemeği için gittikleri tavernada masalarına yaklaşan yüzleri maskeli yaklaşık 40 kişilik grup, bölgenin kendilerine ait olduğunu söyleyerek Varoufakis'in semti terk etmesini istedi. 

Bardak fırlatıp, küfür ettiler

Varoufakis'e cam bardak fırlatan ve küfürler eden saldırganlar daha sonra tavernanın dışında toplandı. Saldırganlar, Varuofakis ve eşine tavernadan ayrıldıkları sırada da sözlü saldırıda bulundu.

'Planlı değildi'
 
Maliye Bakanı Varuofakis, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, saldırının planlı olmadığını ve ciddi bir tehlike yaşanmadığını belirtti. 

Yunanistan'ın rahat tavırlarıyla dikkati çeken Maliye Bakanı Varoufakis polis koruması istemiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir