Yunanistan'da grev yaşamı felç etti

Yunanistan'da, kamu ve özel sektör çalışanlarının, hükümetin izlediği ekonomi politikasını, çalışma koşulları ve işsizliği protesto etmek amacıyla yaptıkları 24 saatlik grev ülkede yaşamı felç etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da, kamu ve özel sektör çalışanlarının, hükümetin izlediği ekonomi politikasını, çalışma koşulları ve işsizliği protesto etmek amacıyla yaptıkları 24 saatlik grev ülkede yaşamı felç etti.

      
Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu ve İşçi Sendikaları Federasyonunun çağrısıyla yapılan greve devlet daireleri, kamu kurumları ve belediye çalışanlarının yanı sıra eczacılar, liman çalışanları, avukatlar ve demiryolu çalışanları katıldı.
       
Tüm ülkedeki devlet daireleri ve kamu kurumlarındaki hizmetlerde aksamalar meydana gelirken, Atina ve Pire kentlerinin de içerisinde yer aldığı Attiki bölgesindeki devlet hastanelerinde görevli doktorların işbaşı yapmaması nedeniyle hastanelerde yalnızca acil ve güvenlik ekipleri hazır bulundu.

Başkent Atina’da tüm toplu taşıma sektörü çalışanlarının iş durdurma eylemleri aracılığıyla greve destek vermeleriyle trafik olumsuz etkilendi. 
 
Başta Atina olmak üzere, Patra, Yanya  ve Selanik gibi büyük kentlerde gösteriler düzenlendi. Atina’da, kent merkezindeki yoğun katılımlı iki gösteri nedeniyle kent merkezi trafiğe kapatıldı. Gösteriler sırasında polisin, Sintagma meydanındaki Parlamento çevresinde setler oluşturarak, yoğun güvenlik önlemleri aldı.
 
Yunan basın-yayın çalışanları da dün maaş kesintilerini, toplu iş sözleşmelerinin imzalanmamamsını ve işten çıkarmaları protesto ederek 24 saatlik greve gitmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir