”Yunanistan'ın borç sorunu Euro Bölgesine yayılabilir”

Avrupa Merkez Bankası Üyesi Weber, Yunanistan'ın şu anki çok kırılgan durumda borcunu ödeyememesi durumunun, euro bölgesi ve finansal sistemin istikrarı için önemli bir risk taşıdığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Avrupa Merkez Bankası Üyesi Axel Weber, Yunanistan'ın sorunlarının Euro Bölgesinin bazı kısımlarına yayılma riski bulunduğunu söyledi.

Aynı zamanda Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı da olan Weber, Alman parlamenterlere yaptığı açıklamada, Yunanistan için oluşturulan 110 milyar euroluk (147 milyar dolar) yardım paketine Almanya'nın katkısının haklı gerekçeleri olduğunu ifade etti.

Yunanistan'ın şu anki çok kırılgan durumda borcunu ödeyememesi durumunun, euro bölgesi ve finansal sistemin istikrarı için önemli bir risk taşıdığını belirten Weber, diğer euro bölgesi ülkeleri için bir dizi bulaşma etkisi tehdidi olduğunu ve sermaye piyasaları için ise artan olumsuz geri bildirim etkileri olduğunu bildirdi.

Yardım paketinin kabul edilebilir olduğunu çünkü Atina'nın tasarruf önlemleri ve reformlar konusundaki taahhüdü de dahil olmak üzere sıkı koşullara bağlı olduğunu belirten Weber, programın çeyrek yılda kontrol edilen sıkı koşullarla bağlı olduğunu kaydetti.

Weber, bu sıkı koşullanmanın destek önlemlerini kabul edilebilir hale getirdiğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir