Balkan Ekonomi Zirvesi Bursa'da yapılacak

Zirve, Ekonomi Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteğiyle RUMELİSİAD tarafından 7 Şubat'ta Bursa'da yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Ekonomi Bakanlığı ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteğiyle Rumelili Sanayici ve İş Adamları Derneğince (RUMELİSİAD) düzenlenen "Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi 2014", 7 Şubat'ta Bursa'da gerçekleştirilecek. 

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) bu yıl 2'ncisi düzenlenecek zirveye sayılı günler kaldığını ve hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirtti. 

Rumeli kökenli girişimcilerin, Türkiye ve Balkanlar'daki sesi olmak ve onları dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Kırcı, "Türkiye ve Balkanlar'dan çok sayıda özel konuğun katılacağı zirvenin hem RUMELİSİAD hem de katılımcı ülkeler açısından son derece verimli geçeceğine inanıyoruz. Zirvenin içeriği ve katkıları konusunda büyük bir beklenti içerisindeyiz. Balkan ülkeleriyle köprü görevi rolünü sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 

Türkiye dahil 12 Balkan ülkesinden devlet bakanları, dış ticaret müsteşarları, ekonomik oda başkanları, Balkan ve Türk sanayici iş adamları ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek zirvenin, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilere önemli katkı sağlaması hedefleniyor. 

Zirvede bilgilendirme konferansları ile ticari heyet görüşmelerinin yapılacağı, ülke tanıtım masaları ve fuar alanlarının yer alacağı bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir