Bankaların neye karşı çıktığını anlamıyorum

SPK Başkanı Akgiray, kurumsal yönetim ilkeleri konusunda yıl sonuna kadar bankaların muafiyeti konusunu BDDK ile konuşup, bir düzenleme yapılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - SPK Başkanı Vedat Akgiray, bankaların kurumsal yönetim anlayışından muaf olmalarını kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Kurumsal yönetim ilkeleri konusunda bankaların neye karşı çıktığını ben şahsen anlamıyorum" dedi.

CNBC-e'ye konuşan SPK Başkanı Akgiray, kurumsal yönetim ilkeleri konusunda yıl sonuna kadar bankaların muafiyeti konusunu BDDK ile konuşup, bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Akgiray, şöyle konuştu: "Bankaların kurumsal yönetim anlayışından muaf olmalarını kabul etmek mümkün değil, illa olacak. Ama bunu yaparken bankacılığın gerektiği hassasiyeti göstermek tabii ki gerekecek. Bankalara ekstra yük getirici bir şey tabii ki yapmayız. Ama bankaların diğer halka açık şirketlerden bir farkını ben bilmiyorum. Bankaların kurumsal yönetim ilkelerinde neye karşı çıktığını ben şahsen anlamıyorum. Bankaların özel bağımsız üye konusuna özel düzenleme olup olmayacağına bakacağız."

Bağımsız üye seçemeyen 3 şirket var

Öte yandan İMKB'de birkaç tahtanın açılabileceğini belirten Akgraiy, “bunların hangileri olabileceğini söyleyemem” dedi.

Akgiray, ayrıca, İMKB'de bağımsız üye seçemeyen 3 şirket olduğunu, bunların birinin Turkcell olduğunu söyledi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir