Erdoğan'dan MB vurgusu: Fedakarlığın tam zamanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz silah gibi kullanılıyor. Merkez Bankası ve tüm bankalar bu oyunu bozmalı. Merkez Bankası gerekli tedbirleri alacak imkan ve kabiliyete sahiptir. Bu konuda fedakarlık yapılacaksa tam zamanıdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beştepe'de muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz üzerinden spekülasyon yapıldığını belirterek, 'dolar bozdurun' çağrısını yineledi. "Döviz kurunu bir silah olarak kullanıyorlar" diyen Erdoğan, "Elinde silahı, bombası olan teröristle, elinde doları, eurosu, faizi olan teröristle arasında hiçbir fark yoktur. Amaç Türkiye'ye diz çöktürmektir" dedi. Dolar kuru Erdoğan'ın konuşması sonrası 3,76 seviyesine kadar geriledi.

Piyasalar yaralarını sarmaya başladıPiyasalar yaralarını sarmaya başladı

Kağıt üzerinde yapılan işlemlerle kurların yükseltildiğini söyleyen Erdoğan, "Bizim de bir takım sorunlarımız var. Ama bunların hiçbiri döviz kurunun bugünkü seviyeye gelmesini açıklanamaz" dedi.

Erdoğan, "Milletimiz döviz satarak ilk saldırının önüne geçti. Bunun devamını milletimden rica ediyorum. Bu arada bankalar farklı hesapların içine girmemelidir. Merkez Bankası ve diğer bankalar da bu durumda tutum almalı. TCMB gerekli tedbirleri alacak kabiliyete sahiptir. Fedakarlık yapılacaksa işte bugün tam zamanı" dedi.

İş dünyasına da çağrısını yineledi

İş dünyasına da çağrsını yineleyen Erdoğan, "Gün yatırım yapma, istihdamı artırma, duran çarkları çalıştırma günüdür. Türkiye olarak 80 milyon olarak ekonomiyi çökertme gayretleri karşısında milli bir seferberlik anlayışı içerisinde olmalıyız.

Türkiye olarka kendi sorunlarını kendisi aşan bir ülke olmayı hedeflediklerini bildiren Erdoğan, "İhracatımızdaki daralmayı yeni pazarlar arayarak, turizmdeki gerilemeyi yeni destinasyonlar bularak, üretimdeki gerilemeyi de kendi kaynaklarımızı, teknolojimi öne çıkararak aşmalıyız" diye konuştu.

Meclis'teki kavgayı eleştirdi: 
O kürsü, yıkmak için oraya konmadı
Anayasa değişiklik teklifinin maddeleri görüşülürken, yaşanan kavgaya ve bu sırada Meclis kürsüsünün yerinden çıkmasına değinen Erdoğan, "Eğer egemenlik kayıtsız, şartsız milletinse Meclis'in çalışma şekli, üslubu bellidir. Gelirsin söyleyeceklerini o kürsüde söylersin ondan sonra da yerine oturursun. O kürsü, yıkmak için oraya konmadı. O kürsü, sadece söyleyecek sözü olanlar için oraya konuldu. Parlamentoda çalışmaları engellemek, çalışmaların sürecini uzatmak bunlar hiçbir şey kazandırmıyor. Ne yaparsanız yapın ne ederseniz edin 15 gün değil de 1 ay ama parlamentodan bu, ben inanıyorum ki çıkıp, milletin önüne gidecektir" dedi.