Irak'a kanatlı eti ihracatı yüzde 49 arttı

Yılın 9 ayında Irak'a yapılan kanatlı eti ihracatı bir önceki yıla kıyasla yüzde 49 arttı. Bölgedeki siyasi krizin sektörü olumsuz etkileyeceğini düşünmediğini ifade eden Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, "Alternatif gümrük kapılarıyla Türk pilici Irak'a girmeye devam edecektir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, sektör için en büyük pazar konumundaki Irak, yılın ilk 9 ayında geçen yıla göre yüzde 49 artışla 238 milyon dolarlık kanatlı eti aldı.

Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, ihracatın yüzde 63'lük bölümünün Irak'a yapıldığına işaret eden Gedik, "Irak'a başta bütün piliç olmak üzere tüm parçalar gidiyor. Bölgedeki siyasi krizin sektörü olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü alternatif gümrük kapılarıyla Türk pilici Irak'a girmeye devam edecektir." dedi.

Tavuk ayağı ihracatı yüzde 75 arttı

Öte yandan piliç ayağı tüketiminin yoğun olduğu Çin'e yapılan ihracatta da artış kaydedildi. Türk kanatlı sektörünün, iki ülke arasında kanatlı eti ticareti için anlaşma olmaması nedeniyle
Çin Halk Cumhuriyeti pazarı için Hong Kong, Tayvan ve Vietnam'a yaptığı tavuk ayağı ihracatı, bu dönemde yüzde 75 artışla 46,5 milyon dolara ulaştı.

Gedik, "Biz günlük 10 ton piliç ayağı üretiyoruz, tamamını bu pazara gönderiyoruz. Sektör yıllık 50 milyon dolarlık ihracat kapasitesine ulaştı. Çin'de çok ilgi gören piliç ayağı için firmalar özel bölümler kurdu, biz de bu ürünün getirisinden memnunuz" diye konuştu.

"Rusya 4 firmayı neye göre seçti?"