"Yeni kapasiteler üretim endeksini artırdı"

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK'in açıkladığı ekim ayı sanayi üretim endeksine ilişkin, "Sanayi üretim endeksinin artmış olmasını ise yeni kapasitelerin devreye girmesine bağlıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı ekim ayı sanayi üretim endeksine ilişkin, "Sanayi üretim endeksinin artmış olmasını yeni kapasitelerin devreye girmesine bağlıyoruz" dedi.

Zeytinoğlu, yaptığı açıklamada takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ekimde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 arttığını, sanayi üretiminin ise önceki aya göre 3,1 azaldığını anımsattı.

"Kapasiteler yatayda gidiyor" diyen Zeytinoğlu, "Sanayi üretim endeksinin artmış olmasını, yeni kapasitelerin devreye girmesine bağlıyoruz. Olumlu bir durum ama kapasitelerde maalesef yataydayız, ihracat artışı yapamıyoruz. Biraz yapısal sorunlarımız var" şeklinde konuştu.

Zeytinoğlu, eylül endeksinin her zaman ekimden daha yüksek çıktığına işaret ederek, "Eylüle eylül ayında bakacağız. Yalnız geçen ayki eylül rakamı da tarihin en üst seviyesiydi, ona da öyle bakmak lazım. Endeksin yükseliyor olması, gayet olumlu. Üçüncü çeyrek yarın açıklanacak. Orda da yüzde 4'e yakın büyüme bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir