Şimşek: Sermaye kısıtlamaları kesinlikle gündemde değil

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin sermaye hareketleri açısından tam liberal bir ülke olduğunu ifade ederek, sermaye kısıtlamalarının hiçbir zaman hükümetin gündeminde olmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sermaye' açıklaması ile ilgili açıklama yaptı.

Şimşek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı gibi Türkiye sermaye hareketleri mevzuatı açısından tam liberal bir ülkedir ve öyle kalacaktır" diyen Şimşek, Sermaye kısıtlamaları veya benzer sonuç üretebilecek hiçbir husus veya politika değişikliği hükümetimizin gündeminde kesinlikle olmamıştır" şeklinde konuştu.

"Kara para ile mücadele sürecek"

Şimşek şu ifadeleri kullandı: "Türkiye bir yandan sermaye hareketleri bakımından dünyada en iyi uygulamalarla uyumlu bir mevzuat çerçevesine sahip olmaya devam ederken bir yandan da terörizmin finansmanı ve kara para faaliyetleri ile mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

Erdoğan: İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı varErdoğan: İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı var

Şimşek: Enflasyonda aralıktan itibaren kalıcı düşüş başlayacakŞimşek: Enflasyonda aralıktan itibaren kalıcı düşüş başlayacak