Erdoğan: İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı, "Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum" sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan, "Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırması ile ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Muş İl Kongresi'nde, "Bazı haberler, sinyaller alıyorum bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerine açıklık getirdi.

"Dün bazı sinyalleri aldığımı belirtim. Önce orayı düzeltelim. Mal varlığını başka ülkelere kaçıranların bulunduğunu söylemiştim" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. İsteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı vardır. Yurt dışından yatırımcı çekmenin yanında yurt dışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Yatırım için yurt dışına kaynak götürene, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Varlıkları yurt dışına kaçırma gayreti varErdoğan: Varlıkları yurt dışına kaçırma gayreti var

"İş adamlarımız bu dönemde ekonomimize sahip çıkmayacaksa, ne zaman çıkacak?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebinin olmadığını belirterek, "FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa, soruyorum ne zaman çıkacaklar?" diye konuştu.