Ticaret ve hizmette cirolar arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ilk çeyreğine ilişkin ticaret ve hizmet endekslerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5, takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi ise 2014'ün ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3, takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi de geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 arttı.  

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksinde bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4, takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksinde ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,5 artış gerçekleşti.  

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi, söz konusu dönemde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,8, takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,9 artış gösterdi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir