Tunus ile işbirliği mutabakatı imzalandı

SPK ile Tunus Finansal Piyasalar Otoritesi arasında ikili işbirliğine gidiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Tunus Finasal Piyasalar Otoritesi arasında ikili işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.
İmza töreninde konuşan SPK Başkanı Vedat Akgiray, "İki düzenleyici otorite arasında işbirliğinin yolunu açan bir yasal zemin oluşuyor. Kuzey Afrika, Balkanlar ve yakın çevremizde farkediyorsunuz, son yıllarda teknik düzeyde işbirliğini artırma yönünde adımlar atılıyor. Tunus bizim kardeş ülkemiz" ifadesini kullandı.
Anlaşmanın önemini vurgulayan Akgiray, "İki ülkenin karşılıklı menfaatini öne çıkaracak şekilde her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Önümüzdeki aylarda Tunus'a bir uzman heyetimiz gidecek" dedi.
İki ülke kurulışları arasında bilgi alışverişi ve teknik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen anlaşmayı SPK Başkanı Akgiray ve Tunus Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı Salah Essayel imzaladı.
İmza töreninde konuşan Essayel, "Bu anlaşmayı imzalayarak aramızdaki işbirliğini güçlendirmek için önemli bir adım attık. Ben bunun verimli ve her iki tarafa da faydalı olacak bir anlaşma olduğundan eminim" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir