Türkiye'den milyon dolarlık alımlar yaptılar

'Türkiye - Dünya Ticaret Köprüsü'nün ikinci gününde; 130 ülkeden gelen yabancı iş insanları, Türkiye'den milyon dolarlık alımlar yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği, 'Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013' programı tüm hızıyla sürüyor.

Senegal de Türk dizileri seyredecek

Senegal'in en büyük medya gruplarından D - Media'nın CEO'su Bougane Gueye, Türkiye'de olmaktan ötürü mutlu olduğunu söyledi ve şunları söyledi: Türkiye'de daha önce bulundum ama TUSKON'un bu organizasyonuna ilk kez katılıyorum. Bugün iyi ki katılmışım diyorum. Burada dünyanın her bölgesinden iş insanı ile tanışıp ticaret yapma imkânınız oluyor. Biz, Senegal'in en büyük medya gruplarından biriyiz. Senegal'de diziler oldukça popüler. Biz, bugüne kadar Güney Amerika'dan dizi ithal ediyorduk. Ancak şunu söylemeliyim ki Güney Amerika kültürü ile bizim kültürümüz pek uyuşmuyor. Türk dizilerinin küresel başarısı bugün herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ben de, Türkiye'den bazı firmalarla dizi satın alma konusunda görüşmeler gerçekleştiriyorum. Çok az bir zaman sonra Senegal'de Türk dizileri bizim ekranlarımızdaki yerini alacak."

Zulu Kralı'nın oğlu 10 milyon liralık mal almaya geldi

Güney Afrika Cumhuriyeti sınırları içinde krallık olarak bulunan 7 milyon nüfuslu Zulu bölgesinin kralının oğlu Thokozani Zulu ile Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Gautang Eyaleti Başbakanı'nın yeğeni Leoroy Sidembe de TUSKON Türkiye – Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan isimler arasındaydı. Ortak iş yapan iki önemli isim, 300 çalışanlı İmagination Motor Clinic adlı firmaları için 10 milyon liralık mal alımı yapmayı hedefliyorlar. Bu iki isim ayrıca, Türk firması Tatlı Bereket'e ait olan Chicken House zincirleri için franchaise anlaşması yaptılar.  Thokozani Zulu, " Para her zaman lazım ancak bizim asıl amacımız ülkemizdeki insanlarımıza iş imkânları yaratmak. Türkiye ve Güney Afrika birbirine benzer ülkeler. Türk insanlarının dürüstlüğüne güvendik ve TUSKON sayesinde onlarla tanıştık" dedi.

1 milyon dolarlık un aldı

Paraguay'da ekmek üretimi yapan DVC firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Daniel Villacorta, "Bu benim ticaret köprülerine ikinci katılışım. Burada, Türkiye'deki müthiş ticaret potansiyeli yakından görme şansım oluyor. Ben hammaddemi Türkiye'den satın almak istiyorum. Bu gelişimde yaptığım görüşmelerde 1 milyon dolarlık un alımı yaptım. Bu, 100 konteynerden fazla un anlamına geliyor.  Ben, Türkiye ile ticaretimi daha da geliştirmek istiyorum. TUSKON'un ticaret köprüleri, bunun için en uygun zemini hazırlıyor" dedi.

"Afrika'nın Türkiye'ye ihtiyacı var"

Fildişi Sahiller'nin büyük tekstil firmalarından olan Maxıtrade Sarl'ın CEO'su Moctar Chafi ise, Türkiye'den iki yıldır mal alımı yaptığı söyledi ve şöyle devam etti: " Ben Türkiye ile 2 yıldır ticari ilişkiler yürütüyorum. Her ay Mersin'den mal çekiyorum. Bu organizasyonda Türk firmalarıyla çok samimi ilişkiler geliştirdik. Bu bir süreç. Gelecek yıl şirket olarak tekstil dışındaki sektörlerde de faaliyet göstermek istiyoruz. Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. TUSKON'un bu organizasyonunun bir eşi daha dünyada yok. Afrika'nın Türkiye'ye ihtiyacı var."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir