OVP'de revizyon yapılacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek, küresel ve iç beklentilerin tutmaması nedeniyle OVP hedeflerinde revizyona gidilebileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde büyümeyi canlı tutmanın esas tutulacağını belirterek, "1 Ekim'den itibaren tekrar yeni reform seferberliği başlatacağız" dedi.

Şimşek, NTV canlı yayınına katıldı ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kredi kartı düzenlemesinde ithalatı artıracak şekilde bir esnekliğe gidilmediğini belirten Mehmet Şimşek, "Daha çok içeride üretilen iç talebi destekleyecek nitelikte bir çerçeve çizilmeye çalışıldı" ifadesini kullandı. Şimşek ayrıca Tüketici kredilerindeki artışın reel olarak ekside olduğunu söyledi.

"Önümüzdeki dönemde büyümeyi canlı tutmak esastır" diyen Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Bütçe performansı güçlü, siyasi ve ekonomik olarak bu kadar zor şartlarda mali disiplinin korunuyor olması önemli bir kazanımdır. 1 Ekim'den itibaren tekrar yeni reform seferberliği başlatacağız" diye konuştu.

'Büyümede yavaşlama var'

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Yılın ilk yarısında büyüme güçlü olsa da yılın ikinci yarısında ilişkin özellikle 15 Temmuz sonrası ekonomide yavaşlamanın derinleştiğine dair emareler var. Geçici olarak büyümede yavaşlama var; ikinci çeyrekte başladı, üçüncü çeyrekte derinleşti" dedi.

'OVP'de revizyon yapılacak'

Darbe girişimi sırasında Türkiye'nin algısının çok bozulduğunu ve bunu iyileştirmek gerektiğini ifade eden Şimşek, OVP hedeflerinde de değişiklik olabileceğini söyledi. Şimşek şunları söyledi: "OVP'de hedeflerde muhtemelen revizyon göreceğiz. OVP'yi hazırlarken küresel beklentiler tahminlere uygun gelişmedi, içeride ise darbe girişimi yaşandı, etrafımızdaki sıkıntılar bitmedi, terör daha da arttı. Tüm bu gelişmeleri dikkate almamız lazım. Büyümede aşağı, cari açıkta bir miktar yukarı yönlü gibi bir takım değerlendirmeler yapılabilir"

Bu konularda ilginizi çekebilir