Bütçe mayısta 1.5 milyar lira fazla verdi

Merkezi Yönetim Bütçesi mayıs ayında 1,5 milyar lira fazla verdi. Maliye Bakanı Şimşek, "Bütçe gerçekleşmeleri 2013'e göre bir miktar bozulma gösterse de yıl sonu bütçe hedefleri ile uyumludur" değerlendirmesinde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanlığı, mayıs ayına ilişkin bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, mayısta bütçe gelirleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artarak 37,6 milyar lira, bütçe giderleri ise yüzde 18,9 artarak 36,1 milyar lira olarak gerçekleşti. 

Söz konusu dönemde vergi gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 artarak 32,4 milyar liraya, faiz hariç bütçe giderleri ise yüzde 8,2 artarak 29 milyar liraya yükseldi.

Böylece Merkezi Yönetim Bütçesi, mayısta 1,5 milyar lira fazla vermiş oldu.

Şimşek'ten "bütçe" değerlendirmesi

Şimşek, 2014 yılı mayıs ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi. 

"Yıl sonu bütçe hedefleriyle uyumlu" 

Merkezi yönetim bütçesinin, mayısta 1,5 milyar lira fazla, ocak-mayıs döneminde ise 2,8 milyar lira açık verdiğini ifade eden Şimşek, gerçekleşmelerin 2013 yılına göre bir miktar bozulma gösterse de yıl sonu bütçe hedefleriyle uyumlu olduğunu belirtti. Şimşek, şunları kaydetti: 

"Bütçe hedeflerinin rahatlıkla tutturulacağına inanıyorum"

"2013 yılı mayıs ayında bütçe 4,6 milyar lira fazla, 2013 ocak-mayıs döneminde ise 4,3 milyar lira fazla ile bu yıla göre daha iyi gerçekleşmişti. Ancak bu yılın ilk 5 ayında gerçekleşen açık, 33,3 milyar lira olan yıl sonu hedefinin yüzde 8,3'üne denk düşmektedir. Bu yıl büyümenin OVP'de öngörüldüğü gibi yüzde 4 civarında gerçekleşmesi halinde bütçe hedeflerinin rahatlıkla tutturulacağına inanıyorum" 

Bu konularda ilginizi çekebilir