Brent petrol 110 doların üzerinde tutunuyor

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, yükseliş trendini bugün de devam ettiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Brent petrolün varil fiyatı, 110 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. 

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 107,75 dolara gerilemesi sonrasında başlayan yükseliş trendini bugün de devam ettiriyor. Dün 110,1 dolara kadar yükseldikten sonra günü 109,88 dolardan tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün de yeniden 110 doların üzerine çıktı. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda ise 110,2 dolardan alıcı buluyor. 

Analistler, Çin Merkez Bankası'nın bazı bankalar için zorunlu karşılıklarda indirime giderek ekonomiye destek verdiğini, bunun da ülke petrol talebinin artacağı beklentilerini güçlendirdiğini belirterek, Çin'deki olumlu havanın Brent petrolün varil fiyatındaki yükselişi desteklediğini kaydediyor.  

Brent petrolün varil fiyatındaki yükselişlerin devamı için 110 doların üzerinde kalıcılık arandığına dikkati çeken analistler, bunun gerçekleşmesi durumunda 111 ve sonrasında 112,3 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini dile getiriyor. 

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise bugün Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (APİ) açıklayacağı petrol stokları verisi öncesinde, yükselişini 3'üncü güne taşıdı. WTI'nın varil fiyatı, dün güne 102,77 dolardan başlaması sonrasında 104,4 dolar direncini aşarak günü 104,52 dolardan tamamladı. Bugün ise 104,4-104,9 dolar dar bandında hareket eden WTI varil fiyatı, şu dakikalarda 104,79 dolardan işlem görüyor. 

Analistler, WTI'nın varil fiyatında gözlenen yükselişin 104,4 dolar direncinin üzerinde kapanış gerçekleştirilmesiyle devam edebileceğini kaydederek, 105 doların test edilebileceğini ifade ediyor. API petrol stoklarının, küresel veri akışının zayıf olması nedeniyle petrol fiyatları üzerinde daha etkili olabileceğine işaret eden analistler, stoklardaki olası düşüşlerde bugünkü sınırlı yükselişin ivme kazanabileceğini aktarıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir