Borsa gün içi kayıpları geri aldı

Art arda ikinci gün 77.000'in altını deneyen endeks kayıplarını azaltarak yüzde 0.3 ekside kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası hükümetin nasıl şekilleneceğine dair belirsizlikle hafta başından bu yana baskı altında kalan BIST-100 endeksi art arda ikinci gün 77.000'in altındaki teknik destek seviyesini denerken, gelen alımlarla kısmen toparlandı.

Gün içinde 76.845 puana kadar gerilerek yüzde 1.3 eksiye geçen endeks günü yüzde 0.27 düşüşle 77,618.56 puandan kapattı. Gün içinde yüzde 2'ye yakın gerileyen bankacılık endeksi  yüzde 1.19 ekside kapandı.

Uzmanlar cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geçici sonuçlarına göre en çok oyu alan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ardından yeni başbakanın kim olacağı, hükümetin nasıl yapılanacağı ve ekonomi yönetimin nasıl şekilleneceğine dair belirsizliklerin Türk varlık fiyatlarında oynaklık yarattığını belirtiyorlar. İktidar partisi 27 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü kongre ile genel başkanını seçecek. Buna göre 28 Ağustos'a kadar cumhurbaşkanlığı yapacak olan Gül'ün aday olma şansı da kalmadı. Siyasi taraftaki kısa vadeli belirsizliğe ek olarak ek olarak hafta başından bu yana kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve Standard&Poor's tarafından seçim sonrasında politika
öngörülebilirliğinin azalması halinde kredi notunda baskı oluşabileceğine dair değerlendirmeler de hisseleri baskılıyor.

Dolar gevşedi

Merkez Bankası (TCMB) sıkılaştırma adımlarına bugün devam etmezken, gelişmekte olan piyasalara paralel hareket eden dolar/TL ve faizler, ABD verisinin de desteğiyle aşağı yönlü bir seyir izledi. Güne 2.1627/2.1640 seviyesinden başlayan dolar/TL, ABD perakende satışlar verisi ardından 2.1520 seviyesine kadar geriledi.

Serbest piyasada dolar 2.1580 liradan, euro 2.8850 liradan kapandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir