Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi açılışta yüzde 0,69 oranında değer kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 611 puanlık düşüşle 88.058 puandan güne başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,69 oranında değer kaybetti.

Dün açıklanan enflasyon verisinin beklentilerden yüksek gelmesinin ardından döviz kurlarında sınırlı bir etki görülürken, BIST 100 endeksi yüzde 0,31 düşüşle günü 88.669 puandan tamamlamıştı.

Bugün S&P'nin Güney Afrika'nın kredi notunu indirmesine karşın bankalararası piyasanın açılışında dolar/TL, 3,6410 seviyelerinde sakin bir seyir izliyor.

Analistler, bugün yurt içinde açıklanacak reel efektif döviz kuru verisinin takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinde 88.500-90.000, dolar/TL'de ise 3,61-3,66 bandında bir sıkışma izlendiğini kaydetti.

Yurt içi piyasalar veri bakımından bugün sakin. Yurt dışında bugün takip edilecek veriler arasında 12:00'da açıklanacak Euro Bölgesi Şubat ayı perakende satışları ve 17:00'da ABD fabrika siparişleri bulunuyor.

Fakat küresel piyasaların bu hafta verilerle beraber yoğunlaşacağı en önemli gelişmelerden birisi ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında Perşembe ve Cuma günleri gerçekleştirecekleri toplantı olacak.

Toplantıda ikili ilişkilerin yanı sıra Çin'in Kuzey Kore'ye yönelik politikaları ele alınacak. Trump toplantı öncesi attığı tweetlerde ABD'nin artık Çin'e istihdam kaybına tolerans göstermeyeceğini belirtmişti.

Uzmanlar Trump ile Xi arasındaki görüşmenin Asya piyasalarına etki etmesinin beklendiğini ve görüşme öncesinde yatırımcıların yeni pozisyon almaktan kaçınabileceğini ifade ediyorlar.

Dolar sakin seyri sürdürerek açıldıDolar sakin seyri sürdürerek açıldı

 

Dış borsalarda karışık bir görünüm varDış borsalarda karışık bir görünüm var