Borsa güne ekside başladı

BIST 100, küresel pay piyasalarında görülen satışlara paralel güne düşüşle başladı. Uzmanlar borsada bugün negatif havanın hakim olmasını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, küresel piyasalardaki negatif seyrin etkisiyle güne ekside başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi yüzde 0,30 azalışla 89.695 seviyesine geriledi.

Dün, Avrupa borsalarındaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,63 değer kaybıyla 89.961 puandan tamamlamıştı.

Şeker Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, "ABD-Çin ticaret savaşına yönelik belirsizlikler ve resesyon endişeleri ile ABD borsaları günü sert kayıplarla tamamlarken, ABD borsalarının ardından Asya borsalarında görünüm negatif. BIST'te gün içinde tepki alımları denemeleri ile karşılaşılacağını ve dalgalı seyrini devam edeceğini düşünüyoruz" denildi.

Halk Yatırım'dan yapılan değerlendirmede de BIST 100 endeksinde satıcılı seyir görülebileceği belirtilerek "Küresel piyasalardaki satıcılı seyir sebebiyle bugün endekste negatif havanın hakim olacağını düşünüyoruz. Yurt içinde hakim olan jeopolitik riskler de endekste satışları destekleyebilir" görüşüne yer verildi.

Piyasalar yarınki Fed kararlarına kitlenmiş durumda. Fed'in yarın sona erecek toplantıda faizleri 25 baz puan artırmasının beklendiğini ifade eden analistler, faiz kararından ziyade karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını söyledi.

Brexit ve İtalya'da bütçe gelişmelerinin de yatırımcıların gündeminde olduğunu ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 89.300 ve 88.500 seviyelerinin destek, 91.300'ün direnç konumuna geldiğini bildirdi.

Fed öncesi küresel piyasalarda görünümFed öncesi küresel piyasalarda görünüm

S&P 500 son 14 ayın dip seviyesindeS&P 500 son 14 ayın dip seviyesinde