Borsa, güne yükselişle başladı

BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre 277,70 puanlık yükselişle 79.828,25 puandan başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 277,70 puanlık yükselişle 79.828,25 puandan başladı. 

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 0,35 değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 0,37, holding endeksi yüzde 0,36 yükseliş kaydetti. Açılışta yatırımcısına en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 1,04 ile finansal kiralama, faktoring oldu. 

Analistler, BIST 100 endeksinin 79.300 seviyesinin destek konumunda olduğunu belirterek, tepki alımlarının gücünün ve yoğun haber ve veri gündeminin yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bugün İstanbul'da yapacağı bilgilendirme toplantısı öncesinde Türkiye ile ilgili yayımladığı raporda daha önceki açıklamalardan farklı bir şey olmadığını ifade eden analistler, bu toplantıdaki soru cevap bölümünün izleneceğini vurguluyor. 

Analistler, yurt içinde açıklanacak cari işlemler açığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın yapacağı sunum, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in İstanbul'da yapacağı "Türkiye'nin önünde yeni zorluklar" başlıklı bilgilendirme toplantısı ile ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.  

Saat 10.00'da açıklanacak temmuz ayı cari işlemler açığı verisine ilişkin gerçekleştirilen AA Finans beklenti anketine katılan ekonomistlerin beklentilerinin ortalaması 2,6 milyar dolar oldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir