Borsa, ilk seansı yükselişle tamamladı

BIST 100 endeksi, ilk seansı önceki kapanışa göre 516,02 puanlık yükselişle 81.226,03 puandan tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ilk seansı önceki kapanışa göre 516,02 puanlık yükselişle 81.226,03 puandan tamamladı. 

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 0,64 değer kazanırken, toplam işlem hacmi 1,7 milyar lira oldu. İlk seansta bankacılık endeksi yüzde 0,91, holding endeksi yüzde 0,81 artış kaydederken, en fazla kazandıran sektör endeksi ise, İş Yatırım'ın yüzde 11,65 artışla tavan olmasının etkisiyle yüzde 6,03 yükselen yatırım ortaklığı olarak sıralandı. 

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, enflasyon verilerinin beklentilerden kötü gelmesi ve kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye bankacılık ve özel sektörüne ilişkin riskleri vurgulayan raporlarına karşın Rusya-Ukrayna arasındaki geriliminin sonlanacağına ilişkin haber ve açıklamalar ile yükseliş eğilimini korudu. İlk seansta açıklanan ağustos ayı TÜFE'nin yüzde 0,09 artışla beklentilerden yüksek geldiğini ifade eden analistler, yarınki Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları öncesinde negatif haberlerin piyasaya etkisinin sınırlı kaldığına dikkati çekiyor. 

Analistler, öğleden sonra ABD'de açıklanacak fabrika siparişleri verisinin takip edileceğini ifade ederek, Ukrayna ile ilgili haber ve açıklamaların da yön üzerinde belirleyici olabileceğini tahmin ediyor. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir