Borsa satıcılı açıldı

Borsa, gündemin sakin olduğu güne satış ağırlıklı bir seyirle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa, dün gerçekleştirdiği yatay kapanışın ardından bugün yerel ve küresel piyasalardaki sakin seyre rağmen satıcılı bir açılış yaptı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, güne 413 puan düşüşle 88.199 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,47 oranında değer kaybetti. Endeks, dünü yüzde 0.06 düşüşle 88,612.55 puandan kapatmıştı.

Bugün izlenecek hisseler arasında Moody's'in kredi notunu üst düzey bir yöneticisinin ABD tarafından tutuklanmasına neden olan soruşturma nedeniyle olası bir indirim için gözden geçirmeye aldığı Halkbank hisseleri bulunuyor. Hissede ilk işlemler yüzde 0,19 düşüşle 10,32'den geçiyor.

Ayrıca dün akşam KAP'a Afrika'da 9 ülkede faaliyet gösteren şişeleme şirketi Coca-Cola Beverages Africa'nın (CCBA) hisselerini almak için teklif vermeyeceğini, ortaya çıkması halinde diğer coğrafyalarda büyüme fırsatlarını değerlendireceğini açıklayan Coca Cola İçecek de takip edilecek. Hissede ilk işlemler yüzde 0,06 düşüşle 34,48'den geçiyor.

Dolarda yükseliş isteği sürüyorDolarda yükseliş isteği sürüyor

 Diğer taraftan, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde yaşanan yükseliş sonrasında dün akşam 3.6890'a kadar çıkan dolar/TL, bu sabah ilk işlemlerde 3.67'nin üzerinde seyrediyor.

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken yurtdışında saat 10:55'te Almanya hizmetler PMI, saat 11:00'de Euro Bölgesi hizmetler PMI, saat 15:15'te ABD ADP özel sektör istihdam ve saat 17:00'de ABD ISM hizmetler endeksi açıklanacak.

Yatırımcıların bu hafta odaklanacakları konular Fed tutanakları, Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile Perşembe ve Cuma günü yapacağı görüşmeler olacak.

Coca Cola İçeçek, Afrika sevdasından vazgeçtiCoca Cola İçeçek, Afrika sevdasından vazgeçti

 

Moody's Halkbank'ın notunu kırabilirMoody's Halkbank'ın notunu kırabilir