Borsa sınırlı hacimle geriledi

Çin kaynaklı endişeler sürerken, BIST-100 tek seanslı işlemlerde düşük hacimle yüzde 0.51 kayıpla kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin kaynaklı endişelerin yeniden ortaya çıkmasıyla global risk iştahında gözlenen bozulma bu sabah Türk hisse senetleri piyasasına da yansıdı; ancak Bayram tatili öncesinde yarım gün açık kalan borsada işlem hacminin çok düşük kalması satışları sınırladı.

Asya borsalarındaki kayıpları izleyerek güne satıcılı başlayan BIST-100 endeksi yüzde 0.51 düşüşle 74,610 puanda kapandı. İşlem hacmi ise 820 milyon lira olarak gerçekleşti.

Çin'de fabrika aktivitesi Eylül ayında son 6.5 yılın en düşük seviyesine gerileyerek dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde beklenenden daha sert bir yavaşlamanın olabileceği endişelerini artırdı.

Asya borsaları Çin'de kötü gelen fabrika üretimi verilerinin ardından küresel ekonomik yavaşlamanın arttığı endişeleriyle beraber düştü.

İçeride ise gündemin en önemli maddesi olarak Merkez Bankası’nın ekonomistlerle yaptığı toplantı yer aldı.

TCMB'nin ekonomist sunumunda, döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşun korunduğu belirtildi.

Yeni bir değerlendirme içermeyen TCMB açıklamaları piyasa üzerinde önemli bir etki yaratmadı.

28 Eylül Pazartesi gününe kadar işlem yapılmayacak olan borsada, gelecek hafta özellikle yurt dışındaki yoğun veri akışı takip edilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir