Borsada tepki alımları sınırlı oldu

Borsa, dünkü düşüşün ardından hafif tepki alımlarıyla açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün yüzde 2 düşüşle kapanan Borsa İstanbul (BİST), bugüne sınırlı bir tepki alımıyla başladı.

BİST 100 endeksi, güne 137 puan artışla 72.657 puandan açıldı. Açılış itibarıyla hisse senetleri ortalama yüzde 0,19 oranında değer kazandı.

Borsa dün gün içerisinde gelen açıklamalar ve referandum ihtimalinin artması üzerine günü yüzde 1.99 kayıpla 72,519 puandan kapatmıştı.

Yurt içinde bugün açıklanması beklenen önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında ABD ekonomisinin gidişatına dair bir fikir verecek olan ABD tarım dışı istihdam verisinin 16:30'da açıklanması bekleniyor.

Ziraat Yatırım sabah raporunda, "Dünkü keskin satışın ardından Borsa İstanbul'da tepki alımları görme şansımız bulunsa da mevcut düşük risk iştahının fiyatlamaları baskılamasını bekleriz" dedi.

Küresel piyasalar

Asya borsaları Avrupa ve Wall Street'te geçen sakin seyirlerin ardından son dönemlerde kaydettiği bazı kazançları geri verirken, ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirileri ve ham petrol fiyatları son birkaç ayın en yüksek seviyelerinden geriledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.6 gerilese de haftalık bazda yüzde 0.6 yukarıda seyrediyor. Japon Nikkei endeksi ise dün 11 ayın zirvesine çıkmasının ardından bugün yüzde 0.6 düşüşte. Endeks haftalık olarak ise yüzde 0.1 yukarıda seyrediyor.

Yatırımcılar dün ABD'den gelen ve fabrika aktivitelerinin hızlandığını, inşaat harcamalarının da Ekim'de yedi ayın zirvesine çıktığını gösteren verilerin ardından ABD ekonomisinin durumunu daha iyi anlayabilmek için bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerini takip edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir