Çin, dolara nefes aldırdı; gözler Fed'de

3.11’in üzerine çıkarak tarihi zirvesini gören dolar/TL, Çin'deki olumlu enflasyon verisiyle 3.08’lere doğru çekildi. Ancak kurda aşağı yönlü hareketlerin sınırlı kaldığı görülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Yurt içi piyasada doların seyri gündeminin en üst sırasındaki yerini korumaya devam ediyor. Dolar/TL, dün 3,1132 ile tarihi zirvesini görmesinin ardından düşüşe geçerek 3,08 seviyelerine doğru gevşedi. Ancak dolar yeniden 3.09’un üzerinde işlem görmeye başladı. Dolar/TL saat 09:20 itibariyle 3.0920 seviyesinde.

Çin, moral verdi

Dolar/TL’nin 3.08 seviyelerine doğru çekilmesinde Çin enflasyon verileri de etkili oldu.

Çin'de açıklanan ve beklentilerin üzerinde çıkan enflasyon verisinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisine dair endişeleri azalttı. Çin'de üretici fiyatları eylül ayında şaşırtıcı bir şekilde son beş yıldır ilk kez yükseliş gösterirken, tüketici fiyatları da beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

DÖVİZ PİYASALARINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Çin merkezli olumlu hava kurun 3.0850 destek seviyelerine kadar geri çekilmesine imkan tanısa da genel bir trend değişiminden bahsetmek için 3.0700 seviyenin kırılmasının gerektiği vurgulanıyor.

Çin'de enflasyon sürpriz yaptıÇin'de enflasyon sürpriz yaptı

Düşüşler sınırlı kalıyor

Bankacılar gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik satış baskısının hafiflemesi ve lokallerin 3.10 seviyesi üzerinden döviz satışlarının da desteğiyle kurun yönünü sınırlı olarak aşağı çevirdiğini ancak bunun mevcut endişelerin son bulduğu anlamına gelmediğine dikkat çekiyorlar.

Teknik olarak kısa vadede en kuvvetli destek 3.0810 ve en kuvvetli direnç 3.0970 seviyeleri olarak gösterilirken, gün içinde aşağı yönlü hareketlerde destek olarak 3.0810 ve 3.0710 seviyelerinin takip edilebileceği belirtiliyor. Yukarı yönlü hareketlerde ise 3.0970 ve 3.1070 seviyeleri direnç olarak izlenecek.

Gözler yine Fed’de

Analistler, bu akşam Fed Başkanı Yellen'ın 60. Ekonomi Konferansında yapacağı konuşmanın piyasaların odak noktasında olacağını belirterek, gün içinde ayrıca Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'ın konuşmaları ile açıklanacak verilerin takip edileceğini kaydetti.

Piyasalar Çin'den destek bulduPiyasalar Çin'den destek buldu

 

Gözler Yellen'a çevrildiGözler Yellen'a çevrildi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir