Dolar 5.30'da yatay, haber akışı izleniyor

Dün dar bantta sakin bir seyir izleyen dolar/TL'de yeni gün 5.30'da yatay başladı. Trump-Kim görüşmesi ve Brexit'e dair gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL, Fed Başkanı Jerome Powell'ın dünkü sunumunda yeni bir sinyal vermemesinin ardından güne 5.30 seviyesinde yatay seyirle başladı.

Fed Başkanı Powell, dün ABD Senatosunda yaptığı sunumda, gelecek dönem para politikasına ilişkin yeni bir ipucu vermezken, faiz adımları konusunda "sabırlı olacağız" ifadesini yineledi.

Dün 5.29-5.31 dar bandında hareket eden dolar kuru saat 09:22'de önceki kapanışına göre değişim göstermeksizin 5.3015'de yer alıyor. Aynı saatte euro/TL 6.0350 seviyesinde. Dolar endeksi ise yüzde 0,15 artışla 96.138'de.

Trump-Kim görüşmesi bugün

Yatırımcılar Powell'ın ardından politik gündeme odaklandı. Brexit konusundaki gelişmeler, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un buluşması ve ABD Temsilciler Meclisi tarafından "ulusal acil durumun" iptal edilmesi gündemin önemli başlıkları.

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki görüşmenin bugün Vietnam'ın başkenti Hanoi'de (TSİ) 14.30'da başlaması ancak asıl zirve görüşmelerinin perşembe günü gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Trump, son açıklamalarında Kim ile çok başarılı bir zirveye imza atacaklarına inandığını, bununla beraber Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılması konusunda acele etmeyeceklerini dile getirmişti.

Öte yandan ABD'de dün Temsilciler Meclisi, Başkan Trump'ın sınır güvenliği gerekçesiyle ilan ettiği "ulusal acil durumun" iptal edilmesini öngören tasarıyı onayladı. Tasarının, birkaç hafta içinde Senatoda oylanacağı bildirildi.

Brexit'te "erteleme" oylanabilir

Bu arada Brexit konusunda ise belirsizlik halen devam ediyor. İngiltere Başbakanı Theresa May, revize edilmiş Brexit anlaşmasının parlamentoda reddedilmesi durumunda milletvekillerine "anlaşmasız ayrılık" ve "Brexit'in ertelenmesi'' seçeneklerini oylama imkanı verileceğini açıkladı.

Brexit müzakereleri konusunda parlamentoyu bilgilendiren May, AB ile devam eden görüşmelerle revize edilecek anlaşmayı 12 Mart'ta parlamentoya sunacağını, anlaşmanın reddedilmesi halinde 13 Mart'ta "anlaşmasız ayrılık" seçeneğinin parlamentoya sunulacağını bildirdi. Anlaşma ya da erteleme olmazsa İngiltere AB'den 29 Mart'ta anlaşmasız olarak ayrılacak.

Hindistan-Pakistan hattında tansiyon yükseliyorHindistan-Pakistan hattında tansiyon yükseliyor

Tek seferde 100 uçaklık sipariş: Trump teşekkür açıklaması yaptıTek seferde 100 uçaklık sipariş: Trump teşekkür açıklaması yaptı

ABD'de ABD'de "acil durum"un iptaline onay