Dolardaki düşüş borsaya yansıyor

Dolar/TL’deki gerileme Borsa İstanbul'a pozitif yansıdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Trump'ın doların güçlü olduğuna yönelik açıklamalarıyla birlikte güçlenen TL ve benzer gelişmekte olan ekonomilerin döviz kurlarındaki toparlanma hisse senetleri piyasalarını olumlu etkiledi.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, güne 248 puan artışla 91.200 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,27 oranında değer kazandı.

Yurt içinde döviz kurlarındaki düşüş eğiliminden bulduğu destekle gün içinde analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 91.500 puanın üzerini test eden BIST 100 endeksi, banka pay piyasalarında görülen alımların genele yayılamaması nedeniyle bu seviyeyi aşamadı.

Dolar/TL'nin bu sabah 3,6430 ile son bir haftanın en düşük seviyesine gerilediğine dikkati çeken analistler, hafta sonu gerçekleştirilecek referandum öncesinde TL varlıklardaki pozitif seyrin devam ettiğini belirtiyor.

BİST 100 endeksinde, mart ayında kırılamayan 91.000-91.500 direnç bölgesinin dün ve bugün de aşılamadığını belirten analistler, bu bölgenin üzerinde kapanış gerçekleştirilmesi durumunda tarihi zirve konumunda olan 93.398,53 seviyesinin gündeme gelebileceğini vurguluyor.

Bugün de Paskalya tatili öncesi yurtdışı kaynaklı işlem hacminin sınırlı kalması bekleniyor.

Piyasa hafta sonu gerçekleşecek referanduma ilişkin beklentilerle yön arayacak.

Petrol fiyatları düşüşe geçtiPetrol fiyatları düşüşe geçti

 

Altın fiyatları 5 ayın zirvesindeAltın fiyatları 5 ayın zirvesinde

 

Dış borsalar yön arayışındaDış borsalar yön arayışında

 

Dolar, Trump ile gerilemeyi sürdürdüDolar, Trump ile gerilemeyi sürdürdü