'Fed faiz artırsa bile dolar bu seviyelerde olur'

Dolar/TL kurundaki hareketliliğin Fed'in martta faiz artırma beklentisinden kaynaklandığını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "Fed bu ay faiz artırsa bile dolarda bu seviyelerden çok farklı bir yere gitmeyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, dolardaki seyirle ilgili olarak, "Fed bu ay faiz artırsa bile bu seviyelerden farklı bir yere gitmeyiz" dedi.

Ertem NTV canlı yayınında ekonomi gündemine dair açıklamalar yaptı.

Cemil Ertem şunları söyledi:

"Şu andaki yükseliş bu ay faiz artırma ihtimalinin yükselmesi. Orta ve uzun vadede çok değerli bir dolarla ABD'nin devam edeceğini sanmıyorum. Dış ticaret açığı çerçevesinde ABD'nin rekabet edebilmesini gerektiriyor. Bu anlamda doların gereksiz değerli devam edeceğini zannetmiyorum. Fed'in faiz artırmasının çok agresif olacağını düşünmediğim gibi faiz artırsa bile doları çok yukarı çekecek bir dinamik çıkacağını düşünmüyorum. Fed bu ay faiz artırsa bile bu seviyelerden farklı bir yere gitmeyiz. ABD tarafında belirsizlik sürdükçe dolardaki spekülatif ataklar devam edecek. Dolar etkisinin bundan sonra gelişmekte olan ülkelerde minimal düzeyde olacağını düşünüyorum."

'Faiz artırım' beklentisi doları yukarı taşıyor'Faiz artırım' beklentisi doları yukarı taşıyor