JP Morgan: TCMB'nin kararlı bir adım atması gerekiyor

JP Morgan, TL'de keskin bir değer kaybının TCMB'yi harekete geçmeye zorlayabileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JP Morgan, Türkiye'de enflasyon risklerinin kontrol altına alınması için TCMB'nin kararlı bir adım atması gerektiğini bildirdi.

"EMEA Gelişmekte Olan Piyasalar 2018 Görünümü" raporunu yayınlayan JP Morgan, "Nominal politika faizi yüksek bir seviyede. Ancak reel efektif politika faizi enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara getirmek ve kurda istikrarı sağlamak için çok düşük" değerlendirmesini yaptı.

TCMB'nin güven kaybından kaçınmak için kararlı bir sıkılaştırmaya ihtiyacı olduğuna inandıklarını belirten JP Morgan, bununla birlikte TCMB'nin politika hareket alanında sıkışmış göründüğünü, ancak TL'de keskin bir değer kaybının Merkez'i harekete geçmeye zorlayacağını bildirdi.

Öte yandan Türk tahvilleri için tavsiyelerini 'ağırlığını azalt' olarak devam ettirdiklerini ve tahvilleri ucuz görmediklerini ifade eden JP Morgan, enflasyonun 9 aydır çift hanelerde olduğu, TCMB'nin enflasyonu kontrol altına almak için kararlı adımlar atmadığı ortamda 5 yıl vadeli tahvilde getirinin yükselmesini haklı gördüklerini belirtti.

Cemil Ertem: MB'nin 14 Aralık'ı beklemesine gerek yokCemil Ertem: MB'nin 14 Aralık'ı beklemesine gerek yok