Dow Jones, tüm zamanların rekorunu kırdı

New York borsası, finans sektöründe faaliyet gösteren yatırım bankalarının hisselerindeki artış ve teknoloji şirketlerinin hisse değerlerindeki düşüşle, günü karışık tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York borsasının kapanışında Dow Jones Sanayi Endeksi 218,25 puan (yüzde 1,17) artışla 18.807,94 puana çıkarak, 15 Ağustos'taki rekorunu kırdı ve tarihindeki en yüksek seviyeden günü tamamlamış oldu.

Standard & Poor's 500 Endeksi 4,22 puan (yüzde 0,20) yükselişle 2.167,49 puana çıktı. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 42,28 puan (yüzde 0,81) kayıpla 5.208,80 puana geriledi.

ABD'li yatırım bankacılığı devlerinden Wells Fargo'nun hisse başına değeri yüzde 7,5, Bank of America'nın hisseleri yüzde 4,4, Goldman Sachs'ın hisseleri yüzde 4,3, Ctigroup ile JP Morgan Chase'in hisse başına değerleri de sırasıyla yüzde 3,9 ve 3,4 artış kaydetti.

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ın altyapı yatırımlarına önem verdiğine işaret eden uzmanlar, altyapı harcamalarının yükselmesi beklentisiyle yatırımcıların söz konusu bankaların hisselerine yöneldiğini belirtti.

Öte yandan, teknoloji şirketlerinin hisselerinde düşüş görüldü.

Teknoloji devi Apple'ın hisse başına değeri yüzde 2,9, Google'ın hisse değeri yüzde 3,1, Microsoft'un hisse değeri de yüzde 2,4 azaldı.

Analistler, seçim kampanyası sırasında teknoloji şirketlerindeki hisse değeri artışlarını "balon" olarak yorumlayan Trump'ın, Çin'de üretim yapan Amerikan teknoloji firmalarını ABD'ye geri çekmeyi planladığına işaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir