Nomura: Dolar/TL'de risk daha somut

Nomura, dolar/TL'de 3 aylık beklentileri olan 3.65 seviyesine daha erken ulaşılması riskinin arttığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya merkezli finansal holding şirketi Nomura, "Dolar/TL için 3,65 olan 3 aylık hedefimize daha erken ulaşılması riski var" açıklamasını yaptı. Nomura ayrıca, daha önce de risk konusunda yorumda bulunduklarını ancak riskin şimdi daha somut olduğunu bildirdi.

TÜİK'in bugün açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Nomura, Kasım ayında yüzde 7 olan yıllık enflasyonun aralık ayında yüzde 8,53'e çıktığına, bunun gıda fiyat enflasyonunun yüzde 9,4 olan tarihi ortalamanın çok altında yüzde 5,6 seviyesinde kalmasına rağmen yaşandığına işaret etti.

Enflasyon 2016 yılında yüzde 8.53 olduEnflasyon 2016 yılında yüzde 8.53 oldu

Nomura bunun, gıda fiyat enflasyonun iski haline gelmesi, Türk Lirası'nda zayıflığın fiyatlara yansıması ve daha yüksek petrol fiyatlarının TCMB için daha ciddi zorlukların ortaya çıkması anlamına gelmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Aralık ayındaki PPK toplantısında TCMB'nin adım atmaması sonrasında 3 ay vade için ABD Doları/Türk Lirası paritesi hedefini 3,65 olarak belirlediklerini ve bu seviyeye öngörülenden çok daha yakın zamanda ulaşılması riski olduğunu söylediklerini hatırlatan Nomura, "Risk şimdi daha somut" dedi.

Yüksek enflasyon sonrası gözler Merkez'deYüksek enflasyon sonrası gözler Merkez'de

Dolar/TL, zirve yaptıDolar/TL, zirve yaptı