Parite 2018'in en düşük seviyesine indi

Dolar endeksindeki yükselişin yanı sıra Euro Bölgesi enflasyon verisinde yaşanan düşüş, euro/dolar paritesinin 1,18'in altına inmesine neden oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA ONLİNE

Dolar endeksinde yaşanan yükselişin etkisiyle euro/dolar paritesinde dün başlayan aşağı yönlü hareket bugün de devam ediyor.

Fed’in faiz artırım sürecinde daha hızlı davranabileceği spekülasyonları ve ABD’de açıklanan perakende satışlar verisinin olumlu bir görünüm çizmesiyle dolar endeksi bu yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Bu gelişmenin üzerine bugün açıklanan Euro Bölgesi enflasyon verisinde düşüş görülmesi, euro/dolar paritesini 2018'in en düşük seviyesine çekti.

Eurodaki düşüşte, İtalya'da hükümet kurma görüşmeleri yürüten 5 Yıldız Hareketi ile League partilerinin Avrupa Merkez Bankası'ndan 250 milyar euroluk borcun affedilmesini isteyeceği iddiasının da etkili olduğu belirtiliyor. League partisinden bir yetkili bu iddiayı reddetmişti. 

Euro Bölgesi’nde mart ayında yüzde 1,3 olan yıllık enflasyon nisanda yüzde 1,2’ye indi. Bu düşüş sonrasında euroda kayıplar arttı.

Euro/dolar paritesi 1.1782 seviyesine kadar geri çekildikten sonra saat 14:30'da 1,1785 seviyesinde yer aldı. Böylece parite 2018'de ilk defa 1,18'in altına inmiş oldu.

Öte yandan yükseliş eğilimini bugün de sürdüren dolar endeksi 93,43 seviyesine kadar çıkarak 2018'in en yükseğini gördü. Endeks, aynı dakikalarda 93,40 seviyesindeydi.

Dolarda 'Merkez' rüzgarıDolarda 'Merkez' rüzgarı

Merkez doları zirveden aldıMerkez doları zirveden aldı

Euro Bölgesi'nde enflasyon gerilediEuro Bölgesi'nde enflasyon geriledi

İtalya, 'ECB'den 250 milyar euroluk af' iddiasını yalanladıİtalya, 'ECB'den 250 milyar euroluk af' iddiasını yalanladı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir