Piyasa sakin seyretti, Fitch bekleniyor

Haftanın son işlem gününde dar bantta sakin bir seyir izleyen piyasada, ülke derecelendirme takvimine göre bugün açıklanması beklenen Fitch'in kredi notu değerlendirmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasada gözler akşam saatlerinde açıklanacak olan Fitch Ratings'in Türkiye raporunda. 

Fitch Ocak ayı değerlendirmesinde, 2012 yılından bu yana yatırım yapılabilir seviyede tuttuğu Türkiye'nin kredi notunu ekonomik performans ile kurumların bağımsızlığını zayıflatan siyasi gelişmeler ve güvenlik durumunu gerekçe göstererek bir kademe düşürerek BB+'ya indirdi.

QNB Finansbank Başekonomisti Gökçe Çelik, "Kuruluşun kredi notunda herhangi bir değişim yapması öngörülmüyor ancak görünümle ilgili olarak durağandan pozitife çekmesi yönünde az da olsa bir beklenti var. Son değerlendirmeden bu yana bütçe göstergelerinde bozulma gördük. Ancak büyümedeki toparlanma, para politikasında sıkı duruşun sürdürülmesi gibi unsurlar görünümü olumlu etkileyebilir" dedi.

Almanya ile yaşanan diplomatik gerginlik sonrası dün 3.5440'a kadar yükselen dolar/TL, ECB açıklamalarının ardından yönünü aşağıya çevirmişti. Dolar bugün 3.53 seviyelerinde dengelendi.

Bir bankacı, "Bugün piyasada dar bantta hareket vardı. ECB Başkanı Draghi'nin dünkü açıklamaları sonrası euroda ciddi hareket oldu, dolar endeksi de aşağı geldi. Bu durum genel olarak gelişmekte olan piyasalara olumlu yansıdı ancak bugün sakin bir gün oldu. Fitch'ten gelecek olası değerlendirme bekleniyor" dedi.

BIST, yeni zirve sonrası geri çekildi

Hisse senetleri piyasasında bu hafta 107.749 puanla yeni tarihi zirve görüldü. Ardından kâr satışlarının yaşandığı borsada hafta içerisinde en düşük 105.197 puan test edildi. BIST, haftalık bazda yüzde 1’in üzerinde prim yaptı. Borsada yükseliş trendinin korunduğu belirtiliyor. Endekste 106 bin seviyesi ilk destek ve 107 bin seviyesi direnç olarak izleniyor.

Gedikli: Fitch'in raporu çok farklı olmayacakGedikli: Fitch'in raporu çok farklı olmayacak