SPK Başkanı aracılara çattı

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş dava açmaya hazırlanan aracılara sitemde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin "Yatırımcı Konferansı"nda konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş dava açmaya hazırlanan aracılara sitemde bulundu. "Sermaye piyasasını büyütmek için kimin fikri önerisi varsa söylesin bize... Uluslararası hukuka aykırı olmadığı sürece her tavsiyeye sıcak bakıyoruz" diyen Ertaş, "Sektör kendisini yenilemeli. Her şeyi devletten beklememeli. Değişime öncülük etmeli. Daha cesur yaklaşımları benimsemeli" diye konuştu.

Birliğin genel kuruluna bilinçli olarak katılmadığını söyleyen Ertaş, şöyle devam etti: Sektör kendi sorununu kendi arasında tartışsın istedik. Ancak tartışma konusu birliğin statüsü olmuş. Ama bizim daha derin sorunlarımız var. Arzu ederdik ki sektör uluslararası raporları konussun, çalışmalar yapsın, çeşitli raporlar tartışılsın. Bize öneriler verilsin isterdim. Bu konuda beklentilerimizi alamadık.

Bu arada çalışanların eğitimi ve lisanslaması 2011 yılına kadar aracı kuruluş birliğindeydi. Fakat beklentiler karşılanmadığı için sermaye piyasaları lisanslama ve sicil eğitim kuruldu ama şimdi ondan da memnun değiliz.

Bu konularda ilginizi çekebilir