TL zayıfladı, borsa yerinde saydı

Dolar/TL bugün 1.81 seviyesinin üzerine çıktı, Borsa günü 52 puan artışla 67.435 puandan sonlandırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD'deki tatil nedeniyle piyasalarda işlem hacimleri düşük kalırken, TL'de zayıf görünüm, faizde yükseliş etkili oldu. İMKB ise haftanın ilk işlem günü yerinde saydı.

Güney Afrika Randı’nın ülkedeki madencilik sektörüne ilişkin endişelerle dolar karşısında son 3.5 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ardından hızlanan gelişmekte olan piyasalardan çıkışların yanı sıra Suriye ile devam eden gerginlik sonucu kur ve sepet yükseldi. Dolar bugün 1.8150 seviyesine çıkarken, sepet 2.0788 seviyesinde işlem gördü. Gün sonunda Kapalıçarşı’da dolar 1.8140 liradan, euro 2.3500 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 7.60, valörlüde son işlemlerde yüzde 7.57 seviyesinde olan 24 Eylül 2014 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 7.62/7.60 seviyesindeydi.  Spot kapanışta son işlemlerde yüzde 7.68 seviyesinde olan gösterge faizde Salı valörlü işlem gerçekleşmedi.

İMKB hisse senetleri piyasasında ise Ulusal-100 Endeks, 67.103 - 67.608 puan aralığında yatay seyir izledi. Borsa günü 52 puan artışla 67.435 puandan sonlandırdı. Gün sonunda 1.7 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir