Yurtiçi piyasa kayıplarını telafi etti

Borsa, günü 87 puan artışla 66.909 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye ile Suriye arasında tırmanan gerilim, piyasanın da tansiyonunu yükseltti. Piyasalarda iki ülke arasında bir süredir devam eden gerginliğin sıcak bir çatışmaya dönüşme riski endişeleri tetikleyen ana neden olurken; piyasalarda gelişmelerinin caydırıcılıktan öteye gitmeyeceği beklentisi ve tezkere kabulü sonrasındaki açıklamaların yarattığı olumlu hava ile ilk tepkilerin ardından yaşanan satışlar sınırladı.

İlk tepki olarak olay öncesinde 1.7900-1.7950 aralığında işlem gören dolar/TL 1.8050'in üzerine çıkarken TL döviz sepeti karşısında yüzde 1'e yakın bir değer kaybı yaşadı. Bankalararası işlemlerde bazı bankaların gün içinde 1.81 TL'nin üstünde kotasyon girdiği gözlendi. Gelişmelere ilk tepkinin dün akşam kapanışa yakın gözlendiği İMKB-100 endeksi söz konusu gündeki yüzde 1'lik düşüşün ardından dün de tansiyonun artmasıyla hızla 65 bin seviyelerine geriledi.

Ardından TBMM'de tezkerenin kabulü sonrasında hükümet kanadından gelen havayı yumuşatan açıklamalarla verdiklerinin bir kısmını alan İMKB günü 87 puan artışla 66.909 puandan tamamladı.

Gösterge bileşik faizi ise, 15 baz puana yakın yükseldi ve yüzde 7.75 seviyelerine çıktı. 24 Eylül 2014 itfalı yeni gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7.69 seviyesinden günü tamamlarken, valörlü işlemlerde de yüzde 7.61’e indi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir