'Adayımız belli, açıklama izni yok'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuşan Arınç, adaylarının belli olduğu ancak açıklamak için izin çıkmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuşan Arınç, Köşk adaylarının belli olduğunu ancak açıklamak için izin çıkmadığını söyledi. Başbakanın 15 Haziran’ı işaret ettiğine değinen Arınç, "AK Parti muhalefetin adayının açıklanmasını bekliyor. Kendi içindeki çalışmaları bitirmiş durumda" dedi.

Arınç, 10 Ağustos'da ilk turu gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin adayının belli olduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı Arınç, "Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacak durumda değiliz. Az çok biliyoruz ama izin çıkmadı bu konuda. Başbakanımız 15 Haziran’ı işaret etti. AK Parti muhalefetin adayının açıklanmasını bekliyor. Kendi içindeki çalışmaları bitirmiş durumda" dedi.

"Gezi Parkı olayları  anılacak bir olay değil"

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü dolayısıyla, Gezi'ye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Arınç, "Gezi Parkı olaylarını anma" diye bir şeyi düşünemiyorum. Bu anılacak övünülecek bir olay değil. Üzücü şeyler yaşandı orada. Bize acılar getirecek o olayların anılacak tarafı yok ama üzüntü ile hatırlayabiliriz. Uluslararası basın kuruluşları sanki önceden haber almış gibi Taksim Meydanı'nda konuşlandı ve saatler boyu savaş muhabirlerinin eşliğinde Türkiye’de olağanüstülük yaşandığını iddia etti." ifadelerini kullandı.

"Türkiye’ye çok şey kaybettirebilecek olaylardı"

Gezi'de yaşanan olaylardan herkesin çıkaracağı dersler olduğunu belirten Arınç, "O günkü olaylar Türkiye’ye çok şey kaybettirebilecek olaylardı. Hükümetimizin yatıştırıcı önlemleri sayesinde amacına ulaşamadı. O olaylar sosyal medyanın nasıl kötüye kullanılabileceği noktasında önemli örnekler yaşadık. Tekrar bu tür olayların yaşanmasını arzu etmem." dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir