'Bu hafta Ermenileri linç etme haftası'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ülkede her hafta bir kesimin lince uğratıldığını savunarak, "Örneğin bu hafta Ermenileri linç etme haftası. Niye? Devletimiz öyle istiyor. Niye? Hükümetimiz öyle istiyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Esenyurt'ta düzenlenen "Halk Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerine kadar inatla sabırla ve kararlılıkla çalışmaları gerektiğini söyledi.  

İstanbul'u "adım adım" gezeceklerini belirten Demirtaş, "Bizden gönlü kırılmış olanlar, bizi yanlış tanımış olanlar, kendimizi anlatamamış olduğumuz, kırdıklarımız, üzdüklerimiz, kim varsa, biz oy vermiş ya da vermemiş kim varsa, her biri bizim kardeşimizdir şiarıyla her birinin elinden tutacağız" ifadesini kullandı.  

Seçime giren partilerle de kardeş olduklarını anlatan Demirtaş, seçimden sonra bu ülkede yaşamaya devam edeceklerini dile getirdi.  

Demirtaş, 7 Haziran günü sadece bir seçim yapacaklarını kaydederek, "Hiçbir parti bizim düşmanımız değildir. Hiçbir partili, başka partiye oy vermiş insanlar, düşmanımız değildir" değerlendirmesini yaptı.  

"Bu hafta Ermenileri linç etme haftası"

Selahattin Demirtaş, Türkiye'de yaşayan tüm insanların bu ülkenin gerçek sahibi olduğunu belirtti.  

Ülkede her hafta bir kesimin lince uğratıldığını savunan Demirtaş, "Örneğin bu hafta Ermenileri linç etme haftası. Ağzına Ermeni sözcüğünü alanı linç etme haftası. Niye? Devletimiz öyle istiyor. Niye? Hükümetimiz öyle istiyor. Vicdanımızın sesinin nasıl çınlayacağına devlet karar veriyor" değerlendirmesinde bulundu.  

Demirtaş, bu seçimde en büyük kazananın HDP olacağını, yollarına kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayarak, "Dediğim gibi 8 Haziran'da, bu ülkede yaşamaya hep birlikte devam edeceğiz" dedi.  

Çözüm sürecinin önemine değinen Demirtaş, barışı asla bir seçim vaadi yapmadıklarını ifade etti.  

"Siyaset öne çıksın istiyoruz" 

Demirtaş, barışın kendileri için yaşam gerekçesi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Biz nihai olarak artık silahların gündemden çıkmasını istiyoruz. Demokratik siyasetle konuşmak istiyoruz. Siyaset öne çıksın istiyoruz. Birileri HDP'nin büyümesinden rahatsız oldu, olacak. Parti binalarımıza tahrikler, saldırılar yaptılar, yapacaklar. Sakın ola bu tuzaklara düşmeyin. Onların amacı sizi tahrik etmek. Özellikle genç arkadaşlarım çok dikkatli olmalılar. Bizim için HDP'nin parti binası, seçim binası neyse diğer partilerin de aynıdır. Biz diğer partilerle kendimizi eşit görürüz. Düşman olarak görmeyiz ama bizi düşmanlaştırmaya çalışanlara inat, nasıl cevap vermemiz lazım biliyor musunuz? 7 Haziran'da sandık açıldığında tansiyonlarını yükselterek, cevap vermemiz lazım. Tansiyonlarını yükseltmenin yolu, bugünden çok çalışmaktır."  

Demirtaş, HDP açısından seçim barajını geçmenin "an meselesi" olduğunu söyledi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir