'Gelecek hafta görüşmelere başlayacağız'

Başbakan Davutoğlu, "78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta koalisyon görüşmelerine başlayacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Ramazanın o derin irfanıyla görüşmelere başlayacağız. Gönlümüzü kapatmadan, gönlümüzü herkese açarak, 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız." dedi.

Davutoğlu, bir televizyon kanalında canlı yayınlanan "Selçuklu Belediyesi ile İftara Doğru" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Türkiye'nin her yerinde ramazanın çok güzel idrak edildiğini belirten Davutoğlu, Türkiye'de böyle iken, dünyanın birçok yerinde ramazanın hazzını ve bereketini yaşayamayan Müslüman topluluklar olduğunu ifade etti.
Suriye, Irak, Mısır ve Tunus'ta ramazan ayında işlenen cinayetler ve terör saldırılarının kendilerine hüzün verdiğini dile getiren Davutoğlu, "Onlar için yüreğimiz yanıyor. Onlarla kıyas edildiğinde Türkiye her şeyin hakkını veren bir ülke. Ramazanın da hakkını vermeye çalışıyoruz. Zorlu bir seçim süreci sonrasında ramazanın siyasetin gölgesinde kalmasına izin vermedik. Siyasetin ramazana değil ramazanın siyasete egemen olmasına çalıştık" diye konuştu.

"3 partiyi de ziyaret edeceğiz" 

Koalisyon formülleri ile ilgili bir soru üzerine değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, bu tür konularda önemli olanın rasyonel muhakeme yapmak olduğunu dile getirdi.
"Aslında gönlümüz tek başına iktidar olmaktan yanaydı. Bizim iktidarımızdan yanaydı" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Ama nihayetinde milli irade, millet tercihini 'siz oturun uzlaşın bir hükümet kurun' diye yapmışsa buna da şikayet etmemek lazım. Her ikisiyle de oturur konuşuruz ve olabilecekler için de mümkün olanlar arasında en iyisini yapmaya çalışırız. İdeal olanı değil. İdeal olan tek başına iktidar olmaktı. Mümkün olanlar içinde en iyisinin ne olduğunu görmek için de her iki tarafla görüşeceğiz. 3 partiyi de ziyaret edeceğiz. HDP'yi de ziyaret edeceğiz. Ama görünen o ki ya MHP ya CHP yönünde bir tercih, daha doğrusu bir atmosfer oluşuyor. Bunun hakkını vermeye çalışacağız. 3 tarafla da görüşeceğiz ama iki tarafla muhtemelen koalisyon müzakereleri ön yargısız bir şekilde başlayacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir