'Haziran ayında ismimizi açıklayacağız'

1 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Ağrı'da partisinin mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimleri için, "Haziran ayı içinde cumhurbaşkanlığı için adayımızı açıklayacağız. İnşallah ardından ismimizi, adayımızı açıklayacağız." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AĞRI - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimlerinin tekrarlanacağı Ağrı'da konuştu. Ağrılılardan çözüm süreci için destek isteyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda istişarelerin devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "İnşallah çok kısa bir süre içerisinde Haziran ayı içinde inşallah adayımızı açıklayacağız. İnşallah ardından ismimizi, adayımızı açıklayacağız. İstişarelerimiz devam ediyor. Dün Meclis başkanıyla konuştuk dertleştik ve bunları devam ettireceğiz. STK’ları aynı şekilde devam edeceğiz." dedi.

"O çatı 30 Mart’ta uçtu gitti"

Ağrı'dan MHP lideri Bahçeli'nin "çatı aday" formülüne gönderme yapan Erdoğan, "Emekli siyasetçileri ziyarete başladılar. Neymiş? Çatı kuruyorlarmış cumhurbaşkanı seçeceklermiş. Bu çatı cumhurbaşkanı olacakmış. O çatı 30 Mart’ta uçtu gitti." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yaptığı konuşma sırasında Pensilvanya'yı hedef göstererek yeni bir iddiada da bulundu. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

"Pensilvanya ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş"

Şimdi yeni haber aldım. Pensilvanya benimle ilgili yeni bir film hazırlıyormuş. Ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyorlarmış. Bu film için bana uygun bir artist bulamamışlar. Çocuğuma uygun bir artist bulamamışlar. Halbuki Hollywood’a gitmelerine gerek yok kendi aralarında artisler çok. Bu tuzakların hiç biri tutmadı tutmayacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bu filmi yetiştireceklermiş. Tutmaz bunlar tutmaz.

Ağrılılara seslenen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ağrı’da sandıklar bir kez tam olarak sayıldı"

Ağrı’da sandıkların 13 14 kere sayıldığı iddiası BDP tarafından pompalanıyor. Tamamen yalan gerçek dışı. Maalesef BDP bu yalanı Ağrı içinde yaymak suretiyle bir kez daha kirli siyasete başvurmuştur. Sadece bir kez tam olarak sayıldı. İkinci sayımda tam olarak sayılmadan hile ortaya çıktı. İl seçim kurulu tarafından iptal edildi. Yani değil 13-14-15 ikinci  kez bile yeniden sayım gerçekleşmedi.

"Ağrı’ya 15 bin polis gönderdi diyorlar"

Size güvenilmez insanlar haber getirdiğinde buna itibar etmeyin. Ağrı’da yönetime gelseler ne tür çirkinlikler yapacaklarını da ben sizlere bırakıyorum. 30 Mart’tan sonra Ağrı’ya 15 bin polis gönderdi diyorlar. Allah aşkına nerede bu polisler ya? Gösterin de görelim. 30 Mart’tan sonra Ağrı’da iki bin gencin askere götürüldüğünü söylüyorlar. Hem komik hem yalan.

"Mesele Sırrı Sakık meselesi değildir"

Mesele Sırrı Sakık meselesi değildir. Sırrı Sakık fanidir. Bugün vardır yarın yoktur. Mesele mensubu olduğu zihniyettir. Öyle mi? Tayyip Erdoğan da fanidir. Bugün var yarın yokuz. Baki olan hedefler için fanilere lütfen kanmayın. Bizim baki olan hedefimiz Ağrı iline hangi anlayış hizmet verebilir. Afadersin pislikten geçilmiyor, belediyecilik diye bir anlayış yok. Ama hala doğubeyazıt’ta BDP var. niye? Tehditle. Hanım kardeşlerimizi evlere kilitliyorlar. Sandığa göndermiyorlar. Çünkü biliyorlar ki sandığa giderse Ak Parti çıkacak.

"İki de bir partinin adını değiştirirsin, başka bir işe de yaramazsın"

Daha yeni Doğubeyazıt'ta 6 vatandaşımızı kaçırdılar. Burası bizim Bitlis milletvekilimizin ailesine ait olan bir işletme. Arkadan da tehdide başladılar. Kendisine de Bitlis'teki seçimler için o ilçeye gitmemesi yolunda tehdit yağdırmaya başladılar.Bu tehditlerle bir yere varılmaz. İki de bir partinin adını değiştirirsin, başka bir işe de yaramazsın.

Bu konularda ilginizi çekebilir