'Hazreti Azrail'e 've aleykümselam' deriz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul'daki mitinginde "Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez Hazreti Azrail'e 've aleykümselam' deriz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu, "Biz diyoruz ki 'iktidar olacağız.' Niye olmak istiyoruz? Millete hizmet etmek için. Onlar diyor ki 'biz sizi engelleyeceğiz'. Aradaki fark ne biliyor musunuz? Biz siyasetin öncüsüyüz, öznesiyiz. Bizim iddiamız var, bizim hedeflerimiz var. Onlar ise siyasetin nesnesi. Bizim arkamıza takılıp nal toplamaktan başka yaptıkları bir iş yok" dedi.

"Bunların hepsi darbeci"

Davutoğlu, "Sordum muhalefet liderlerine, 'Yassıada'yla ilgili tutumunuz nedir? 27 Mayıs'ı telin edin.' Şimdiye kadar Kılıçdaroğlu'ndan 27 Mayıs'ı lanetleyen bir söz duydunuz mu? Çünkü bunların hepsi darbeci. Bahçeli'den duydunuz mu? Adnan Menderes'in o şehadetine giden yolda kimin sorumluluğu varsa hepsi tarih önünde hesap verdi, verecek" şeklinde konuştu.

"Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmeyiz"

Başbakan Davutoğlu, "Bu paralel çetenin savcıları, hani 17-25 Aralık'la darbe yapmak isteyenler meslekten men edilince, o gün dediler ki 'Bunların da akıbeti Adnan Menderes gibi olacak' yani bana, Cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes'i işaret ediyorlar. Be hey gafiller, eğer biz, bize şehadet nasip olacaksa Allah şahit ki millet için, vatan için, Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez Hazreti Azrail'e 've aleykümselam' deriz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir