'Seçimde hükümete güven test edilecek'

Başbakan Yardımcısı Arınç “Mahalli seçimler, hükümetimize, başbakanımıza duyulan güvenin de test edileceği bir seçim haline geldi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerin hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyulan güvenin test edileceği bir seçim haline geldiğini belirterek, sandıklarda en güzel neticeleri elde edeceklerine inandıklarını söyledi.

Arınç, Manisa programı kapsamında karayoluyla geldiği Manisa’da AK Parti’nin seçim bürosunun açılışını yaptı.

Burada yaptığı konuşmada, bugün Türk dünyasının baharı ve yeni yılı kutladığı Nevruz Bayramının idrak edildiğini, bir taraftan resmi törenler bir taraftan da halkın kendi içindeki törenlerle bu bayramı kutladığını ifade eden Arınç, Nevruz’un geçmişte ideolojik olarak kullanıldığına, kavgaya ve şiddete dönüştüğüne, bugün ise gerçek anlamıyla bir bayram olarak kutlandığına işaret etti.

Seçim sürecini yoğun bir programla devam ettirdiğine işaret eden Arınç, “Bu adam gitti, Bursa’da yattı kaldı filan demeyin, vallahi evin yüzünü göremiyoruz. Oradan oraya koşuyoruz. Ama önemli bir seçim var. Mahalli seçimler belediye başkanlığı seçimi olmaktan çıktı, hükümetimize, başbakanımıza duyulan güvenin de test edileceği bir seçim haline geldi” dedi.

Arınç, şöyle devam etti:

"İnsanlar deli mi? Yüzbinler neyin ifadesi"

"Bunun başka bir izahı yok. Yahu bu insanlar deli mi kardeşim, bu kadar hakaretler, iftiralar ediliyor. Başkası olsa sokağa çıkamaz, partisi küt diye devrilir. Başkası olsa meydana 10 kişi toplayamazsın. Ne oluyor da ne kadar vururlarsa milet o kadar sahip çıkıyor. Bu yüzbinler neyin ifadesi. Çünkü bu millet Adnan Menderes’in, Turgut Özal’ın başına gelenleri çok iyi biliyor. Siyasette kim milletle kucaklaşmışsa, kim milletin menfaatini ön plana almışsa ona yapılan iftiraların ona neye mal olduğunu biliyor.”

Bu konularda ilginizi çekebilir